Event info

Kasteelwandeling van De Haar

De Kasteelwandeling van De Haar is een mooie wandelroute van 13 en 20 km die je het gebied rond Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland, laat ontdekken. Onderweg wandel je door het kasteelpark dat rond 1900 is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Waan je in weelde en ontdek de rijke cultuurhistorie en de prachtige natuur van landgoed Haarzuilens.

STARTTIJDEN 13 en 20 km

8.00 uur 

Ophalen wandelkaarten

10.00 uur

Start wandeltocht 20 km wave 1

10.10 uur

Start wandeltocht 20 km wave 2

10.30 uur

Start wandeltocht 12 km wave 1

10.40 uur

Start wandeltocht 12 km wave 2

17.00 uur

Sluiting finish 

17.30 uur

Sluiting evenemententerrein

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Reken op een goede verzorgde dag, met prachtige uitgepijlde routes, goede organisatie en uiteraard mooi weer! Trommel je vriend(inn)en, collega’s of familieleden bij elkaar en schrijf je snel in voor deze mooie wandeltocht!

Plattegrond evenemententerrein 

Wandelkaarten

Thuisgestuurd
Deelnemers die zich uiterlijk 30 mei hebben ingeschreven, kunnen hun startnummer thuisgestuurd krijgen. Dit is wel tegen betaling en zal moeten aangegeven bij inschrijving. Indien je je na 30 mei hebt ingeschreven, dien je het startnummer op de dag van het evenement op te halen op het evenemententerrein.

Als je het limited edition shirt hebt besteld, kun je deze ophalen op het evenemententerrein op de dag van het event.BEREIKBAARHEID

Fiets

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met de fiets te reizen. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn rondom het evenemententerrein. 

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie over reizen met het openbaar vervoer naar Haarzuilens.

Auto

Vanaf de snelweg A2 en A12 volg je de route richting Haarzuilens (je kunt navigeren op Kasteellaan 1 te Haarzuilens). Volg vervolgens de evenementenbebording naar de ingang van de parkeerplaats van Kasteel de Haar. Dit is de enige mogelijkheid om te parkeren in de omgeving.

Voor deze parkeerplaats geldt betaald parkeren (€ 7,50 per auto). Er kan een parkeerkaart met contant geld gekocht worden bij de informatiebalie.

Als je bij je inschrijving al een parkeerkaart hebt aangeschaft, dan kun je je startnummer bij het uitrijden inleveren bij de parkeerwacht. Lopende vanaf de parkeerplaats volg je de bebording naar het evenemententerrein. We verzoeken je om te allen tijde de instructies van onze parkeer- en verkeersregelaars op te volgen.

VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de wandeltocht. Op de verschillende routes vind je op verschillende plekken een stempelpost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je even gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en drankje.

Sommigen van deze posten zijn tevens een stempelpost waar je een mooie stempel krijgt op je wandelkaart. Ook kan je bij deze posten verschillende versnaperingen krijgen, waaronder een stuk fruit voor onderweg, koffie en thee. Als je over de finish komt krijgt elke wandelaar een unieke wandelpin als herinnering aan de Kasteelwandeling.

 • Stempelpost 1 Dierenweide Haarzuilens:
  De eerste stempelpost die je tegenkomt is dierenweide Haarzuilens. Met een aantal vrijwilligers wordt deze dierenweide in stand gehouden. Je kan er onder andere geiten, schapen, kippen en pauwen voeren maar als je ze liever vanaf een afstandje wilt bekijken kan dat gerust op de bankjes die er staan. De dierenweide doet daarnaast nog veel meer. Ze proberen een bijdrage te leveren aan het in stand houden van een aantal oude Nederlandse geitenrassen!
 • Stempelpost 2 Key West Beachhouse:
  De deelnemers van de lange route mogen een stempel ophalen bij Key West Beachhouse op het strand Haarrijn. Dit gezellige beachhouse is een authentiek strandpaviljoen waar de elementen van zee aanwezig zijn. Hier kan je heerlijke genieten van een unieke plek aan het water waar je ultiem kan ontspannen. Het restaurant heeft mooi uitzicht over het water en het zandstrand.
 • Stempelpost 3 Geertje's Hoeve:
  Geertje's Hoeve is de derde stempelpost waar je even kan bijkomen en bijkletsen. Op deze boerderij kan ieder zijn ogen uitkijken. Geertje's Hoeve is bewoond door geiten en varkens, het heeft een eigen kaasmakerij, boederijwinkel en lunchrestaurant. Dat maakt een bezoek aan zeker de moeite waard!
 • Stempelpost 4 Atelier het Eikeblad:
  De laatste stempelpost is Atelier het Eikeblad. Hier kan je terecht voor alle reparaties wat met naald en draad gemaakt moet worden. Op hun website vindt je een volledig overzicht van wat ze voor je kunnen betekenen. Voor de kasteelwandeling zijn zij het perfecte punt om je laatste krachten bij elkaar te rapen om zo naar de eindstreep te lopen bij Kasteel de Haar.